Atenţie bucureşteni! De luni vi se pregăteşte ”marea jupuire”

​De luni, 26 august, Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile orașului, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanți ai Poliției Locale București. Ridicarea, transportul și depozitarea unui Logan (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

„Începem ridicarea mașinilor… Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locații unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, și cealaltă pe bulevardul Timișoarei”, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanți ai Poliției Locale București.

Conform unor şoferi din Bucureşti, dacă măsura va fi aplicată ”la sânge”, trei sferturi din maşinile cetăţenilor din Capitală, sau ale celor care vin aici  cu treburi, sunt parcate neregulamentar. Sunt artere întregi unde sunt puse aiurea semne cu oprirea interzisă, cu toate că se pot face acolo locuri de parcare fără a deranja circulație. Este un alt mod de a buzunări cetățeanul, în condițiile în care toți primarii au promis parcări și ușurarea circulației. Este o hoție în plus și încă o cale de a urca stresul pe cap de locuitor, spun mulți.

Distribuie prietenilor

Măsura este și una menită să ridice cota șpăgilor. De pildă în sectorul 2, în vremea lui Onțanu, spune un locatar din zonă, firmele care ridicau mașinile erau ale unor persoane dubioase, din lumea interlopă, iar  TOȚI banii mergeau la ei, primăria neluând oficial nimic. De văzut cu ce firme va lucra primăria și ce cotă va primi din banii mulți de care vor fi jupuiți posesorii de autoturisme.

C. Zamfir, AMPress