Atenție! O viespe ucigașă comite omoruri în serie. Insecta pare a fi un mutant ”cu grave modificări de comportament”
O viespe cu un uriaș potential ucigaș, prin veninul pe care-l injectează, a omorât doi oameni în Sălaj. Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Şomeş Odorhei a decedat luni după ce a fost muşcat de o viespe în timp ce culegea mere dintr-o livadă.
Personalul de pe ambulanţa sosită la faţa locului a încercat manevre de resuscitate timp de o oră, însă victima, intrată în şoc anafilactic, nu a mai putut fi salvată.
“Ambulanţa s-a dus în timpi corespunzători şi a găsit persoana în şoc anafilactic, în stop cardio-respirator, după o muşcătură de insectă. Au fost declanşate manevrele de resuscitare cardio-pulmonară timp de aproximativ o oră, cu circa 20 de adrenaline injectate şi masaj, timp în care s-a menţinut tot timpul legătura cu medicul coordonator, care era la o altă solicitare. După o oră, instalându-se semnele evidente, a fost declarat decesul. Aşa ni s-a spus, că a fost înţepat de o viespe”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj.
Acesta este cel de-al doilea deces în ultima săptămână al unei persoane înţepate de viespi. Un angajat al unei firme de construcţii a decedat după ce a fost muşcat de o familie de viespi, în comuna Pericei.
Anul trecut, un pădurar tânăr din satul Tisa, comuna Sângeru, a fost atacat ”de un roi de viespi ucigașe” în timp ce-și cosea livada cu o motocositoare. Atacul a devenit mortal în câteva minute, iar intervenția salvatorilor inutilă. ”Parcă l-a strâns cineva de gât”, declara o vecină.
Conferențiarul dr. Dan Georgescu, biolog, de fel din Mireș, Prahova, a declarat pentru AMPress că este posibilă apariția ”unui mutant cu o agresivitate nemaiîntâlnită până acum”, care are o concentrație letală a veninului și atacă omul, cu sau fără motiv. E bine să evităm, spune el, cuiburile de viespi. El bănuiește că e o viespe de pădure, de culoare închisă, care a suferit modificări de comportament ”pe o planetă care are ea însăși grave modificări de comportament”.
Mădălina Stoica, AMPress