Atenţie! Pierderea mirosului şi gustului au legătură cu coronavirusul

Se știe că noul coronavirus dă stări de febră, tuse și dificultăți respiratorii. Dar ORL-iștii alertează despre un alt simptom asociat cu boala: o pierdere a mirosului, scrie AFP.

Doctorii ORL-iști au observat în ultimele zile „o recrudescență de cazuri de anosmie”, a declarat vineri numărul doi în ministerul francez al Sănătății, Salomon. Este vorba de o „dispariție brutală” a mirosului, dar fără nas înfundat, și uneori însoțită de dispariția gustului (ageuzie).

Această anosmie reclamată de mai multe persoane infectate de Covid-19 poate surveni de manieră izolată sau cu alte simptome legate de virus.

Distribuie prietenilor

Societatea franceză a doctorilor ORL-iști a lansat vineri o alertă legată de recrudescența acestor cazuri.

„Există o legătură evidentă” între anosmie și virus, afirmă Jean-Michel Klein, președintele Consiliului național al profesioniștilor din domeniul ORL. „Toate cazurile Covid-pozitiv nu sunt anosmice, dar toate anosmiile izolate fără cauză locală, fără inflamare, sunt Covid-pozitiv”, a afirmat el.

„Persoanele are prezintă o anosmie trebuie să se izoleze din precauție și să poarte o mască, chiar și la nivel familial”, a subliniat Jean-Michel Klein.

Publicații germane și americane au remarcat aceleași simptome, a precizat Jean-Michel Klein.

Mai mult pe HotNews.ro