• Home
  • Prima
  • Atenționare meteo pentru multe zone din țară

Atenționare meteo pentru multe zone din țară

codgalben 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare de instabilitate atmosferică accentuată.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 22 iulie, ora 13 – 22 iulie, ora 18

În intervalul menționat în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vafi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 22 iulie, ora 18 – 23 iulie, ora 06

În intervalul menționat în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.
Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri (24 iulie), îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

AMPress

Parteneri