Aterizare de urgență, după ce un incendiu a izbucnit la bordul unei aeronave. 13 morţi și nouă răniți

Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte nouă au fost rănite, după ce un avion de pasageri al companiei Aeroflot a aterizat de urgenţă la aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei în timpul zborului, informează presa internaţională, potrivit Mediafax.

Comitetul rus de Investigaţii a confirmat că 13 persoane au decedat, inclusiv doi minori, iar Ministerul Sănătăţii de la Moscova a comunicat că alte nouă persoane au fost rănite, inclusiv două care sunt în stare critică.

O sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat că avionul nu a reuşit să aterizeze din prima încercare, altfel că a fost necesar să încerce din nou şi a aterizat forţat. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, însă partea din spate a aeronavei a fost distrusă în totalitate de flăcări, a precizat sursa menţionată mai sus.

Distribuie prietenilor

Potrivit membrilor echipajului, incendiul ar fi izbucnit după ce avionului a fost lovit de un fulger, relatează agenţia de ştiri Tass.

Pe de altă parte, surse citate de Sputnik susţin că informaţiile preliminare indică faptul că incendiul ar fi pornit la instalaţia electrică a aeronavei în timpul decolării.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului aerian.