Au început cercetările după incendiul de la Spitalul Piatra Neamț. 10 pacienți au murit, 6 au fost salvați. Medicul cu arsuri, dus în Belgia

 

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o anchetă penală. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț în ceea ce privește siguranța la incendii. Spitalul este în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Distribuie prietenilor

„Un Colectiv, nu am alte cuvinte”, a declarat la Digi24 primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, care a relatat că a văzut cu ochii săi cum un bărbat își recunoștea mama printre victime.

Încă nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar fără îndoială flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă. Toată aparatura era nouă, a declarat managerul spitalului la Digi24.

Primele imagini de la locul incendiului arată dimensiunea acestei noi tragedii din sistemul medical românesc.

Klaus Iohannis a transmis familiilor îndurerate un mesaj de condoleanțe după tragedia de la Piatra Neamț: „Sunt profund îndurerat”

Procurorul Marius Iacob, care conduce ancheta, a ajuns la Spitalul din Piatra Neamț.

El a spus că cercetarea ar putea dura și două zile.

Potrivit lui Marius Iacob, echipa de cercetare va intra echipată corespunzător și își va lua toate măsurile de prevenție și de eliminare a riscurilor de infectare.

Mai mult pe DIGI24.ro