Au înnebunit legumicultorii români. Își otrăvesc cu bună știință consumatorii. Un reportaj cu camera ascunsă

Legumicultorii români îsi otrăvesc cu buna stiinta consumatorii. Deși interzisă în Uniunea Europeană, substanța cu care fermierii otrăvesc roșiile se poate cumpăra ”la negru” din fitofarmacie! O echipă România TV a descoperit în comuna Vidra un magazin în care se vinde ”ethrel”, soluția care coace forțat tomatele.

Substanța toxică pentru cei care consumă roșiile coapte cu ethrel este adusă de contrabandiști diun Bulgaria. Un material filmat cu o cameră ascunsă dezvaluie practicile folosite de tarani. Dialogurile dintre reporter si cei implicati sunt de-a dreptul halucinante, legumicultoriii neavand nicio remuscare pentru faptul ca otravesc cu buna stiinta consumatorii.

Aceste roșii, din cauza substanțelor conținute, îngrașă, favorizează apariția cancerului (cresc riscul de cancer de sân la femei și cancer testicular sau de prostată la bărbați), cresc riscul bolilor hipertensive, a diabetului și a bolilor cardiovasculare. În plus, au efect perturbator hormonal: la băieți scade fertilitatea, iar la fete provoacă apariția precoce a pubertății, scrie fitness-nutritie.ro.

Distribuie prietenilor

Tomatele coapte cu Ethrel, desi sunt rosii la exterior, in interior vor fi verziu, iar miezul va fi mai tare decat in mod normal si va avea un gust necopt. Unele rosii pot fi tuguiate de la folosirea produsului, acest tugui de fapt este o malformatie a fructului, iar tomatele nu au codite, acestea fiind arse.

Reportajul televiziunii  contrazice afirmațiile lui Liviu Dragnea prin care susține că roșiile din străinătate nu au niciun gust iar cele românești sunt naturale și gustoase. Nu-s naturale, multe dintre ele, iar țăranii – pentru a face repede un ban – nu țin cont de interdicții otrăvitoare, iar cantitățile de chimicale sunt date după ureche.

Mai mult pe Infoștiri.net