Augustin Lazăr: : ”Nu sunt ofiţer, subofiţer, agent sau colaborator al fostei Securităţi sau al vreunui serviciu de informaţii”

 

Augustin Lazăr, procurorul general, a făcut câteva declarații, marți, într-o conferință de presă, în legătură cu campania dusă de ”câteva instituții de presă” pentru ”decredibilizarea” lui ”ca om, ca magistrat”:

„În ultimele zile, câteva instituţii de presă mi-au atribuit fapte pe care nu le-am făcut, mi-au pus etichete de natură să mă decredibilizeze ca om, ca magistrat, ca român. Este prima dată în viaţă când mi se întâmplă aşa ceva şi este suprinzător şi pentru un procuror foarte experimentat cu o carieră foarte îndelungată. În acest context, fac următoarele precizări: nu sunt ofiţer, subofiţer, agent sau colaborator al fostei Securităţi sau al vreunui serviciu de informaţii. Am făcut şi eu armata (…) şi sunt rezervist al Armatei Române la arma geniu”, a spus procurorul general.

Distribuie prietenilor

El a adăugat că, în perioada 1982 – 1989, a îndeplinit funcţia de procuror stagiar, respectiv procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia, fără a exercita vreo funcţie de conducere şi fără a instrumenta dosare care vizau fapte împotriva regimului comunist.
Lazăr candidează din nou pentru un alt mandat, principalul lui adversar fiind actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader care se ocupă constant de activitatea procurorului ”comunist”, Toader având la rându-i ani de avctivitate în procuratura comunistă, conform mai multor informații din media.
C. Zamfir, AMPress