• Home
  • Știri
  • Augustin Zegrean: „Pensia nu mai e contributivă, e cât vrea Guvernul”

Augustin Zegrean: „Pensia nu mai e contributivă, e cât vrea Guvernul”

zegrean unu 1

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, într-un interviu televizat că acordarea pensiilor pe principiul contributivității nu mai este de actualitate din moment ce guvernul dă, de fapt, cât vrea.

„Pensiile nu mai sunt contributive, ci sunt atât cât decide Guvernul”, a declarat Augustin Zegrean, după anunțul ministrului de Finanțe, potrivit antena3.ro.

„Tot aud că toată lumea spune că pensia trebuie să fie contributivă. Dacă eu vă spun că nu are nicio legătură contribuția cu punctul de pensie, ce-mi răspundeți? Punctul de pensie e stabilit anual de Guvern, nu contează cât a contribuit fiecare.

Pensia nu mai e contributivă, pensia e cât vrea Guvernul prin punctul de pensie. Valoarea punctului de pensie nu are nicio legătură cu contribuția cetățenilor. Dacă contribui mult sau puțin, tot dracu ăla-i!”, a afirmat Zegrean la postul B1TV.

Pensiile militare „nu sunt pensii, sunt solde”, a mai precizat fostul preşedinte al CCR.

„Ei n-au salarii, n-au plătit niciodată pentru sistemul național de pensii, au un sistem separat de pensii care e alimentat de la bugetul de stat. Asta e legea lor, e regula la ei și așa trebuie să rămână.

Unii lucrează în birou… Dar în Armată poți să ai foarte multe locuri de muncă, trebuie să fii cu valiza. Ei nu au un loc fix, se mută dintr-o parte în alta, dacă vinr războiul, se duc în război, dacă nu vine, îl așteaptă.

Nu poate nimeni să țină evidența cât am lucrat în birou și cât pe câmpul de luptă, nu se poate! Cine a plecat în Irak a fost mai câștigat, că a luat soldă mai mare”, a mai precizat Zegrean.

Parteneri