Australian Open, câștigat de daneza Caroline Wozniacki. ”O lecție pentru fetele din toată lumea”

Sâmbătă, la Melbourne, s-a disputat finala Australian Open între românca Simona Halep, numărul unu mondial, și daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, pe o căldură toridă, cu un joc însuflețit și echilibat.
Primul set a fost câștigat, la limită de Caroline Wozniacki, (7)-6. Setul doi a revenit, cu 6-3 Simonei Halep, care acuza dureri la picior și la un moment dat a fost consultată de medici.
Au fost clipe de luptă formidabilă, cu lovituri icredibile de ambele părți. În setul decisiv a condus la un moment cu 4-3 Simona Halep, apoi scorul s-a inversat, devenind 5-4 și apoi 6-4 pentru Caroline Wozniacki. Meciul, care a durat o oră și cincizeci de minute, a fost jucat mai bine de daneză în ultimele secvențe ale acestei lupte pe care Simona n-o pierde ca joc. Daneza devine, după acest meci, numărul unu mondial. În festivitatea de premiere, președinta Federației Australiene de Tenis a spus: ”Am văzut două jucătoare, ambele cu vocație de campioane, o lecție pentru fetele din toată lumea care vor să urmeze acest sport”.

D. Dumitru, AMPress