AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Austria își menține veto privind aderarea României și a Bulgariei la Schengen cu granițele terestre: ”O includere completă în acest stadiu ar fi greșită”

Foto - ELVIS BARUKCIC / AFP

 

Ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP), citat de APA, a transmis că ”o includere în acest stadiu ar fi greșită”. Karner a mai spus că vrea să mențină dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, dar că nu impune condiții concrete celor două țări. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat ziarului „Presse” (ediția de sâmbătă), potrivit g4media.ro.

Întrebat care sunt criteriile pe care cele două țări ar trebui să le îndeplinească în continuare, el a răspuns:

„Nu este vorba doar de România și Bulgaria. Întregul sistem de migrație este într-o situație dezastruoasă. Nu eu sunt cel care dă note pentru România și Bulgaria. Fac campanie la nivel european pentru un sistem funcțional. Iar acest lucru se va întâmpla doar dacă granița externă va fi protejată. Aceasta este, de asemenea, o parte esențială a noului pact privind azilul și migrația asupra căruia UE a convenit și pe care trebuie să îl punem în aplicare. Numai atunci va putea exista din nou o libertate deplină de circulație în UE”, a declarat acesta.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!