• Home
  • Știri
  • Austria refuză discuțiile privind Schengen cu frontierele terestre

Austria refuză discuțiile privind Schengen cu frontierele terestre

schengen

Negocierile pentru aderarea României la Spațiul Schengen rămân în continuare complicate. Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la Bruxelles cu premierul Bulgariei, cancelarul austriac Karl Nehammer și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre necesitatea deschiderii frontierelor terestre. Asta după ce Austria a semnalat la începutul acestei săptămâni că vă lua în considerare ridicarea veto-ului său privind aderarea aeroporturilor din România și Bulgaria la spațiul de călătorie fără pașapoarte.

Mesajele care vin dinspre oficiali diferă, a transmis Lucian Pîrvoiu de la Bruxelles, pentru Ora de Știri, potrivit tvrinfo.ro.

Premierul Ciolacu a anunțat că mai sunt două zile și se finalizează negocierile pentru intrarea cu spațiul aerian și căile maritime în spațiul Schengen, pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis, care a participat la negocieri împreună cu Ursula von der Leyen, cu premierul bulgar, Denkov și cu cancelarul austriac Nehammer, a transmis că încă mai este foarte mult de negociat.

Din interiorul negocierilor s-a primit informația că de fapt Austria nu ar dori să se precizeze într-o eventuală decizie viitoare, momentul trecerii și cu frontierele terestre. Or, aceasta este o linie roșie, pe care nici partea română, nici cea bulgară nu doresc să fie trecută, pentru că, dacă va fi vorba de o intrare în etape, aceasta să fie cu precizarea datei la care intrăm și cu frontiera terestră și, ideal, să fie pe parcursul anului 2024.

Continuarea aici

Parteneri