Autorul atacului armat de la coaforul Perla scapă de închisoare pe viaţă

Autorul atacului armat de la coaforul Perla, Gheorghe Vlădan, a scăpat de condamnarea de închisoare pe viaţă şi va sta 25 de ani în detenţie, decizia definitivă fiind luată joi de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Agerpres.

Iniţial, în decembrie 2019, Tribunalul Giurgiu i-a admis lui Vlădan o cerere de înlocuire a pedepsei detenţiei pe viaţă cu o condamnare de 25 ani închisoare.

Joi, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia depusă de fata casierei ucise în coaforul Perla, fiind menţinută decizia Tribunalului Giurgiu.

Distribuie prietenilor

Pe 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit.

Potrivit expertizei efectuate de INML, Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta.
Conform anchetatorilor, Vlădan a luat decizia de a-şi ucide soţia şi pe colegele acesteia de la coafor după ce a citit acţiunea de divorţ depusă la Judecătoria Sectorului 4.