Avantajele incalzirii in pardoseala

instalare sistem de incalzire in pardoseala 1

Incalzirea in pardoseala este considerata ca fiind unul dintre cele mai eficiente sisteme de incalzire in momentul de fata. Dupa cum ii spune si numele, acest sistem se instaleaza sub pardoseala din locuinta dumneavoastra si in general are garantie de functionare pe viata. Se recomanda instalarea unui astfel de sistem in special in cazul locuintelor care se afla in constructie sau care urmeaza sa fie construite. Bineinteles, ca orice lucru, incalzirea in pardoseala are atat avantaje cat si dezavantaje. In articolul de astazi am sa ma focusez doar pe avantajele pe care le ofera si poate intr-un articol viitor vom discuta si despre dezavantaje.

In primul rand, incalzirea in pardoseala este eficienta. Daca nu stiati, acest sistem este de 2 feluri: incalzire in pardoseala electrica si incalzire in pardoseala cu apa. In cazul celei electrice se incalzeste cablajul de sub podea iar in cazul celei pe apa se pompeaza apa calda prin tevi pentru a genera caldura. In comparatie cu caloriferele traditionale care se incalzesc la 60-80 grade Celsius pentru incalzirea locuintei, incalzirea in pardoseala are nevoie de numai 29 de grade Celsius (sau mai putin, in functie de tipul pardoselii) pentru a incalzi eficient o locuinta. Astfel, se consuma mai putina energie decat in cazul unui sistem de incalzire conventional.

Un alt avantaj deosebit de important este faptul ca se utilizeaza extrem de usor. Odata instalat acest sistem, are garantie de viata dupa cum am spus mai sus si nu are nevoie absolut deloc de intretinere. Termostatul de camera sa asigura ca totul functioneaza cat mai eficient posibil si dumneavoastra nu trebuie decat sa selectati temperatura dorita. Bineinteles, exista si solutii smart care va permit sa controlati sistemul prin intermediul telefonului mobil sau sa-l programati sa porneasca numai la anumite intervale pe care le setati.

Un sistem de incalzire prin pardoseala va ofera mai mult spatiu si mai multa libertate pentru proiectarea spatiului. Indiferent cat de moderne sunt radioatoarele si caloriferele noi, tot ocupa un anumit spatiu si pot deveni inestetice. In plus poate fi folosit cu o pompa de caldura aer-apa, pompa de caldura apa-apa sau apa-sol, dar si cu alte solutii moderne de incalzire.  Incalzirea in pardoseala nu se vede, nu ocupa spatiu si nu trebuie sa o luati in seama atunci cand proeictati design-ul interior al spatiului de locuit. Pentru persoanele care apreciaza design-ul simplu si aspectul minimalist, un astfel de sistem este extrem de recomandat din toate punctele de vedere.

Trebuie sa stiti ca incalzirea in pardoseala este compatibila cu majoritatea suprafetelor. Puteti folosi fara probleme gresite, parchet laminat, parchet din lemn, mochete, covoare si multe, multe altele. Tot aici am sa includ faptul ca un astfel de sistem este destul de usor de montat. Desi costurile sunt ridicate (in jur de 70-80 lei pe metru patrat), mai ales in cadrul constructiilor noi, incalzirea in pardoseala se instaleaza usor si fara prea mari batai de cap.

In concluzie, incalzirea in pardoseala este un sistem foarte eficient, confortabil si sigur de folosit. Prezinta si cateva dezavantaje, dar per total consider ca merita iar avantajele sunt mai multe. Pentru informatii suplimentare si exacte, va recomand sa luati legatura cu o firma specializata in astfel de sisteme.

Parteneri