AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Avertismentul directorului Programului Alimentar Mondial: Foamete, migrare şi proteste cum nu s-au mai văzut pe Pământ

foto: Antena 3

David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial vine cu un avertisment îngrijorător. În 24 de luni, dacă liderii lumii nu intervin cu programe rapide de de protejare a populaţiei, vom avea foamete, migraţie în masă şi preţuri uriaşe.

David Beasley susţine că trebuie să ne aşteptăm la proteste în stradă şi la instabilitate socială. Mesajul a fost transmis participantilor la Forumul Securităţii de la Marea Neagră, organizat de Institutul Aspen Bucureşti şi The German Marshal Fund, în cadrul unei sesiuni moderate de Ana-Maria Roman, realizator News Hour with CNN.

“Ultima analiză a Programul Alimentar Mondial arată că, astăzi, 345 de milioane de oameni se îndreaptă către foamete. Acest număr a urcat de la 275, câţi erau chiar înainte de războiul din Ucraina. Şi acest număr e deja mai ridicat decât numărul 135 de milioane, câţi erau înainte de COVID. Înainte de asta erau 80 de milioane de oameni.

În vremuri normale, Ucraina este un coş de pâine vital pentru întreaga lume. Produce cereale pentru a hrăni 400 de milioane de oameni. Dar blocarea Portului Odesa a lăsat 20 de milioane de tone de cereale blocate în silozurile Ucrainei, extrăgându-le din stocurile mondiale peste noapte.

În ultimele săptămâni am văzut acţiuni în stradă provocate de inflaţie în ţări ca Ecuador, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan şi Peru. Istoria ne spune că este doar un prim pas în ceea ce va urma. Dacă mai ţineţi minte anii 2007-2008.

Creşteri rapide de preţuri, proteste spontane, greve şi insecuritate sociale în mai mult de 48 naţiuni. Rezultatul ar putea fi global. Destabilizare, foamete, migrare în masă la niveluri fără precedent”, a declarat David Beasley, potrivit antena3.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!