• Home
  • Meteo
  • Avertizare ANM de vreme nefavorabilă pentru zilele de 19 și 20 ianuarie 2024

Avertizare ANM de vreme nefavorabilă pentru zilele de 19 și 20 ianuarie 2024

ALERTA METEO 2

Avertizarea meteorologică emisă pentru România indică condiții de vreme nefavorabilă, cu un impact semnificativ asupra întregii țări. Iată principalele puncte ale acestei avertizări:

  1. Precipitații variate: Se așteaptă precipitații sub diverse forme pe întreg teritoriul României. În regiunile Muntenia și Carpații Orientali, acestea vor avea o intensitate moderată.
  2. Acumulări de apă: Estimările sugerează acumulări de până la 20 de litri de apă pe metru pătrat în anumite regiuni, cu valori între 10 și 15 litri pe metru pătrat în majoritatea zonelor.
  3. Transformarea ploii în ninsoare: În regiunile Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, ploile se vor transforma în ninsoare începând din după-amiaza zilei de vineri, 19 ianuarie, fenomenul extinzându-se apoi în restul teritoriilor.
  4. Formarea stratului de zăpadă: Se așteaptă un strat consistent de zăpadă, afectând circulația rutieră și activitățile cotidiene.
  5. Continuarea ninsorii: În ziua de sâmbătă, 20 ianuarie, ninsoarea va persista în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, deși cu cantități mai reduse de precipitații.
  6. Intensificări ale vântului: Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, atingând viteze de 40-50 km/h, favorizând formarea viscolului și reducerea vizibilității.
  7. Răcire semnificativă a temperaturilor: O scădere notabilă a temperaturilor este așteptată începând de vineri, 19 ianuarie, în nordul țării, extinzându-se și în alte regiuni în ziua de sâmbătă.

Fii la curent cu 👉 prognoza meteo.

Parteneri