Avion rusesc, interceptat în atingere cu spaţiul românesc. Fifor spune că așa fac rușii

Un avion de vânătoare rusesc a fost interceptat joi, în apropierea spaţiului aerian românesc, deasupra Mării Negre. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat  că acesta este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO, transmite News.ro.
Aparatul – un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 – a fost detectat de Centrul de comandă şi control al Forţelor Aeriene Române.
Piloţii canadieni au decolat la comanda primită de la Centrul NATO de la Torrejon, Spania, şi au monitorizat îndeaproape avionul .

Relației României cu Rusia sunt reci, iar declarațiile de la Kremlin indică țara noastră ca un ”producător de insecuritate” în zonă. Unii analiști comentează ”excesul” României de a zgândări Rusia, fără motiv și fără beneficii”. Băsescu a fost ”cel care a băgat bățul prin gard”.

Țările vestice au totuși relații de colaborare cu vecinii României, dar ”folosesc România ca un câțel care latră, în timp ce ele tac strategic”.

Distribuie prietenilor

Rusia dă, de la o vreme, declarații războinice, iar testările aviatice, cum este cea de acum, provocatoare,  intră în acest calapod de șicane și avertismente.Putin a spus că Deveselu e un reper care figurează pe hărțile lor militare.

D. Dumitru, AMPress