• Home
  • Prima
  • Avocatul Poporului, despre cazul Ditrău: Conflictul e mai vechi

Avocatul Poporului, despre cazul Ditrău: Conflictul e mai vechi

din sri lanka 1

Avocatul Poporului susține despre cazul Ditrău că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie și foști angajați. Apariția celor doi cetățeni sri-lankezi a acutizat acest conflict.
Avocatul Poporului arată că s-a sesizat din oficiu în cazul celor doi cetățeni sri-lankezi angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita.

În urma anchetei a stabilit că în localitatea Ditrău există un conflict local mai vechi de natură economică între societate și câțiva foști angajați ai acesteia. Apariția celor doi cetățeni sri-lankezi a acutizat acest conflict și a dus la manifestări excesive și intolerante din partea mai multor cetățeni.

„Un rol însemnat l-au jucat si lipsa de informație, dar și temerile nefondate ale localnicilor referitoare la statutul cetățenilor străini angajați în cadrul agentului economic. Nu în ultimul rând, reținem conduita neadecvată a preotului capelan din comunitate care, de asemenea, a contribuit la aprofundarea conflictului. Trebuie menționat că situația de mai sus a fost posibilă și în contextul unor informații eronate și nefundamentate venite din surse mass-media. Avocatul Poporului precizează că mare parte din conflict s-a derulat prin intermediul unei cunoscute rețele de socializare, fapt ce a condus la propagarea acestuia în mediul online. Astfel, a fost observat faptul că vehemența manifestărilor neadecvate a dobândit amplitudine în spațiul virtual”, arată într-un comunicat Avocatul Poporului, potrivit stiri.tvr.ro.

Reprezentanții Avocatului Poporului au constatat că situația s-a calmat, comunitatea regretă că s-a ajuns într-o situație nedorită, iar cei doi muncitori se simt în siguranță și continuă să meargă la lucru.
De asemenea, reprezentanții instituției Avocatul Poporului au constatat că primarul localității a gestionat corespunzător situația și a făcut tot ce era posibil pentru a evita escaladarea conflictului.

Pentru a evita pe viitor aceste situații, primarul a inițiat un dialog cu cadre universitare de la Universitatea „Babeș-Bolyai” pentru elaborarea unei campanii de informare referitoare la prevenirea și combaterea fenomenelor sesizate.

Parteneri