• Home
  • Prima
  • Avocatul Poporului solicită includerea bolii COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A. Iată motivul

Avocatul Poporului solicită includerea bolii COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A. Iată motivul

renate weber 1

Avocatul Poporului, Renate Weber, solicită ministerului Muncii și ministerului Sănătății ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A. Astfel, asigurații care se află în incapacitate temporară de muncă să fie plătiți în procent de 100%, nu 75%, așa cum se întâmplă acum.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Sănătății să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, și, în consecință, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%. Aceasta în condițiile în care, potrivit specialiștilor, boala este extrem de contagioasă și cu o arie de răspândire foarte mare.
În prezent, conform legislației în vigoare, cei aflați în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19 primesc o indemnizație plătită în proporție de numai 75%”, arată un comunicat de presă, transmis joi.

AMPress

Parteneri