AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Balonul de Aur 2023, câştigat de Messi. Erling Haaland – cel mai bun atacant, Manchester City – cel mai bun club

Balonul de Aur 2023 a fost acordat luni seară, într-o gală care are loc la Paris, la Theatre du Chatelet. Argentinianul Lionel Messi, în vârstă de 36 de ani, a câştigat, duminică, pentru a opta oară în carieră Balonul de Aur, un record absolut.

Argentinianul a cucerit Balonul de Aur pentru că a câștigat Campionatul Mondial în decembrie 2022 cu Argentina, notează romaniatv.net.

Performanța lui i-a făcut pe jurați să îl prefere în detrimentul lui Haaland, locul doi, care a câștigat tripla (campionat-cupă-Champions League) cu Manchester City și a fost cel mai un marcator al anului, cu 56 de goluri.

Premiul i-a fost înmânat de către David Beckham, patronul echipei Inter Miami, unde evoluează în prezent campionul mondial.

Erling Haaland a câștigat trofeul „Gerd Muller”, pentru cel mai bun atacant al anului. Premiul i-a fost înmânat de Gary Lineker.

„Le mulțumesc celor de la Manchester City, celor din staff, lui Pep. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, vă îmbrățișez. Ce am simțit sezonul trecut e greu de descris în cuvinte, a fost extraordinar”, a declarat Haaland pe scenă.

Imediat după premul primit de Erling Haaland, Manchester City a câștigat premiul pentru cel mai bun club al anului în fotbalul masculin. Trupa lui Pep Guardiola a câștigat Champions League, Premier League și Cupa Angliei.

Emiliano Martinez a câștigat trofeul Yashin, pentru cel mai bun portar al anului. Jucătorul lui Aston Villa a fost crucial pentru Argentina în câștifarea Campionatului Mondial. El a fost decisiv în finala cu Franța, când a intervenit la ultima fază în fața lui Kolo Muani. Argentinienii au câștigat la penalty-uri, după 3-3 în 120 de minute.

FC Barcelona a primit trofeul pentru cel mai bun club al anului în fotbalul feminin. Premiul a fost ridicat de pe scenă de Joan Laporta. Barcelona a câștigat titlul în Spania și Champions League în sezonul trecut.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!