Banca Mondială: Omenirea se confruntă cu cea mai vastă criză economică din ultimii 150 de ani

Economia mondială urmează să se contracte cu 5,2% în acest an din cauza noului coronavirus, un nivel niciodată întâlnit după al Doilea Război Mondial. Dar numărul țărilor care se află în recesiune face ca această criză să fie cea mai dură de la Lunga Depresiune din anii 1870, a subliniat luni Banca Mondială, scrie AFP.

Pandemia Covid-19 a avut un impact economic „rapid și masiv” care nu a afectat niciodată atât de multe țări în ultimii 150 de ani, și aceasta în ciuda ajutoarelor guvernamentale masive, potrivit noilor previziuni ale instituției publicate luni.

„Am asistat la o relansare monetară și bugetară fără precedent în economii avansate, la fel ca și în piețele emergente și în dezvoltare”, a subliniat Ceyla Pazarbasioglu, vicepreședinte al Diviziei Creștere echitabilă și Finanțe, într-o conferință telefonică.

Distribuie prietenilor

Cu toate acestea, este nevoie de mai mult pentru o relansare, crede aceasta. „Este vorba de un șoc devastator pentru toate economiile, care au nevoie de o acțiune mondială urgentă”, a adăugat ea.

„Este o criză care ar urma să lase cicatrici pentru mult timp și va ridica provocări imense la scară mondială”.

Mai mult pe HotNews.ro