• Home
  • Știri
  • Banca Națională lansează o monedă din argint cu tema „100 de ani de la naşterea Reginei Ana”

Banca Națională lansează o monedă din argint cu tema „100 de ani de la naşterea Reginei Ana”

ana

Banca Naţională a României va lansa, luni, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Reginei Ana, informează banca centrală, potrivit Agerpres.

Aversul monedei prezintă castelul Săvârşin, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul şi monograma Reginei Ana şi inscripţiile „REGINA ANA” şi „100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Reginei Ana au putere circulatorie pe teritoriul României, precizează BNR.

Parteneri