Bărbatul care a furat pistolul jandarmeriţei la protestul din 10 august, arestat pentru 30 de zile

Bărbatul care a sustras pistolul jandarmeriţei agresate la protestul de pe 10 august din Piaţa Victoriei a fost arestat pentru 30 de zile, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în forma sustragerii unei arme şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„A fost formulat un apel către populaţie pentru recunoaşterea unui bărbat care apărea în imagini, principal bănuit în comiterea infracţiunii de furt. Aici vorbim de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma unei informaţii transmise către IPJ Ilfov, care a fost direcţionată cu operativitate la Poliţia Capitalei, bărbatul a fost identificat, depistat şi condus la audieri. Acesta a fost reţinut sub aspectul săvârşirii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor în forma sustragerii unei arme şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. A fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, în prezent fiind sub efectul mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru cele două infracţiuni”, a precizat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că bărbatul i-a condus pe anchetatori la locul unde a fost ascunsă arma furată, un pistol „Carpaţi” de calibrul 7,65, menţionând că au fost găsite patru cartuşe nefolosite, precum şi tubul unuia dintre cele două trase de inculpat pe un teren viran din comuna Petrăchioaia, judeţul Ilfov.

Distribuie prietenilor

Potrivit Dianei Sarca, în acelaşi dosar au mai fost arestaţi preventiv (tot pentru 30 de zile) doi bărbaţi din Bucureşti, de 24 şi respectiv 30 de ani, pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.