Bărbatul care a răpit băiețelul din Focșani este unul din cei 19 000 eliberați în baza legii recursului compensatoriu

Barbatul de 49 de ani care a rapit ieri un baietel din Gradina Publica din Focsani este recidivist.

A fost condamnat, in 2014, la 12 ani pentru viol asupra unui minor, dar a iesit din penitenciar in 2017, dupa ce a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu.

Barbatul a ademenit, ieri, un baietel de 9 ani, l-a dus pe centura Focsaniului unde a incercat sa intretina raporturi sexuale cu micutul, dupa cum a recunoscut la audieri, relateaza „Realitatea de Vrancea.”

Distribuie prietenilor

Potrivit sursei citate, numele acestuia este Danut Trita si a fost liberat conditionat pe 6 noiembrie 2017, in urma propunerii Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focsani.

Prevederile din Legea recursului compensatoiu in baza carora mii de recidivisti au fost liberati conditionat au fost introduse si sustinute in Parlament de coalitia PSD-ALDE.

In prima zi de aplicare a legii, 19 octombrie 2017, sute de detinuti au fost eliberati, iar pana acum peste 19.000 de detinuti au fost  puși sau urmează să fie puși în libertate gratie acestei legi.

Mai mult pe Ziare.com