• Home
  • Prima
  • Barna, după întâlnirea cu Patriarhul: Îmi doresc ca toate vocile care contează să fie prezente în campania de vaccinare

Barna, după întâlnirea cu Patriarhul: Îmi doresc ca toate vocile care contează să fie prezente în campania de vaccinare

barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni că îşi doreşte ca „toate vocile care contează în societate” să fie prezente în campania privind vaccinarea anti-COVID-19, după o discuție de aproximativ trei ore cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe.

„Este foarte important ca toate instituţiile, inclusiv Biserica, să transmită prin mijloacele pe care le au, prin ghiduri, prin purtători de mesaj, prin voci ale preoţilor, până la urmă, să transmită acest mesaj de informaţie corectă, de educaţie medicală enoriaşilor. (…) Eu sunt un om optimist şi vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie în care îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate şi să fie prezente în această campanie”, a spus Barna după întâlnirea pe care a avut-o cu Patriarhul Daniel, potrivit Agerpres, citată de digi24.ro.

El a adăugat că în urmă cu o lună şi jumătate spera că pandemia se va încheia, dar au apărut informaţii despre faptul că „valul 4 devine realitate”. Întrebat despre afirmația ironică a premierului Cîțu, care a spus despre întâlnirea vicepremierului cu Patriarhul că „niciodată nu e prea târziu”, Dan Barna a declarat că fiecare demers este unul pentru ca pandemia să aibă un impact mai mic.

„Orice demers pe care îl realizăm – şi premierul, şi eu, şi ceilalţi colegi din Guvern şi din Parlament şi din societate, influencerii, vocile importante -, dacă fiecare contribuim prin mesajul foarte clar, şansa să avem un impact mai mic al pandemiei creşte”, a afirmat Barna.

Parteneri