Băsescu își portretizează elevul: Liviu Dragnea, cancerul care trebuie îndepărtat urgent din conducerea țării

 

Traian Băsescu, de două ori președinte al României, a postat pe Facebook un text care  îl definește pe Dragnea în termeni fără echivoc, drept ”cancerul care trebuie îndepărtat urgent”.

„ Individul acesta este un cancer care trebuie îndepărtat urgent din corpul structurii de putere politică a ţării. În ultimii trei ani, nimic nu a fost mai important în decizia politică a ţării decât găsirea căilor pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie. Au fost schimbate trei guverne în căutarea premierului care să-şi asume graţierea, amnistia sau modificarea favorabilă lui Dragnea a Codului Penal. Au fost puse sub semnul întrebării toate hotărârile judecătoreşti definitive ale completurilor de 5 judecători de la ICCJ din 2014 şi până azi. Au fost puse sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti ale completurilor de 3 judecători de la ICCJ. Curtea Constituţională este pusă sub o presiune formidabilă pentru a da decizii care să-l ajute pe Dragnea să-şi obţină libertatea”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Distribuie prietenilor

Liviu Dragnea a fost în politică în primii ani în apropierea lui Traian Băsescu, fiind membru de bază al paridului acestuia, PD, între timp dizolvat în PNL. Băsescu pare a fi politicianul care-l cunoaște îndeaproape pe Liviu Dragnea, unii acuzîndu-l pe aceste din urmă că și-a însușit de la fostul președinte ”tot ce este mai rău”.

C. Zamfir, AMPress