• Home
  • Prima
  • BBC. Condițiile în care o răceală obişnuită te poate scăpa de COVID

BBC. Condițiile în care o răceală obişnuită te poate scăpa de COVID

gripa

Oamenii de ştiinţă au descoperit că virusul care cauzează răceala obişnuită poate elimina în mod eficient coronavirusul din celulele corpului, relatează BBC.

BBC. Condițiile în care o răceală obişnuită te poate scăpa de COVID
Unii viruşi concurează pentru a devenii cel care provoacă o infecţie, iar oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Glasgow spun că virusul care provoacă răceala obişnuită reușește să ia faţa coronavirusului.

Ne putem face o imagine despre cum funcționează acest fenomen privind celulele din nas, gât şi plămâni ca pe un rând de case. Odată ce un virus intră în interior, acesta poate să ţină uşa deschisă pentru a intra şi alţi viruşi sau poate închide uşa, pentru a păstra casa doar pentru sine.

Gripa este unul dintre cei mai egoişti viruşi. În schimb, adenovirusurile par dispuse să împartă acea casă.

S-a speculat mult despre modul în care virusul Sars-CoV-2 gestionează lumea misterioasă a ”interacţiunilor virus-virus”.

Echipa de la Centrul pentru Cercetarea Viruşilor din Glasgow a folosit o replică a sistemului nostru respirator şi a infectat-o cu Sars-CoV-2 şi rinovirus, una dintre cele mai răspândite infecţii şi provoacă ceea ce noi cunoaştem ca o răceală obişnuită.

Cum te poate scăpa o răceală obişnuită de COVID
Dacă rinovirusul şi Sars-CoV-2 intră în organism în acelaşi timp, numai rinovirusul are succes.

Dacă rinovirusul intră în corp cu 24 de ore înainte, atunci Sars-CoV-2 nu mai reușește să pătrundă. Chiar şi atunci când Sars-CoV-2 intră în organism cu un avans de 24 de ore, tot rinovirusul are câştig de cauză.

”Este absolut interesant. Dacă aveţi o cantitate mare de rinovirus în corp, poate opri infecţia cu Sars-CoV-2”, a declarat dr. Pablo Murcia pentru BBC News, preluat de 3Dots.ro

Parteneri