AM Press Logo
Muzeul Pietrei

BBC: O comună din România va avea cea mai mare bază aeriană NATO din Europa, mai mare chiar decât baza Ramstein din Germania

Baza aeriană Mihai Kogălniceanu, care poartă numele comunei din apropiere, numită după un politician liberal din secolul al XIX-lea, se transformă în cea mai mare bază aeriană NATO din Europa, mai mare chiar decât baza Ramstein din Germania, scrie BBC, potrivit digi24.ro.

Baza aeriană Mihai Kogălniceanu își are numele după comuna din apropiere, numită după un politician liberal din secolul al XIX-lea. Acum, acesta este decorul care se transformă treptat în cea mai mare bază NATO din Europa, mai mare chiar decât baza Ramstein din Germania, cea mai mare bază militară nord americană a Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii și NATO în afara granițelor SUA, scrie BBC, care a realizat un reportaj în Constanța.

Baza Mihail Kogălniceanu va avea în curând o escadrilă de F-16 românești – cumpărate recent din Norvegia – precum și drone MQ-9 Reaper, plus un oraș militar prin care se vor roti armatele NATO, forțele aeriene și personalul naval din 32 de țări.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!