BEC a respins cererea de înscriere a Alianţei USR-PLUS la europarlamentare

Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, joi, la Parlament, că motivarea instituţiei este „absurdă” şi că Alianţa va participa la alegeri, precizând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte.

„BEC a respins astăzi înregistrarea Alianţei USR-PLUS. Ştiam cu toţii că va fi foarte greu. Ştiam de la „fără penali”, de când primarii au refuzat să valideze semnături legitime, ştiam de la „oameni noi”, când colegi de-ai noştri au fost luaţi la bătaie şi vedem acum, continuarea acestui demers de confiscare a statului, decizia de astăzi a Biroul Electoral Central este o decizie samavolică, abuzivă, prin care se încearcă blocarea participării în alegerile europarlamentare a unor forţe politice noi, care creează probabil disperare şi frică pentru vechea clasă politică. Pasul următor va fi contestarea la Înalta Curte a acestei decizii a BEC. Vom depune mâine contestaţia, sâmbătă probabil se va judeca”, a declarat Dan Barna, joi, la Parlament, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Alianţa USR-PLUS va participa la alegerile europarlamentare, iar dacă Înalta Curte va da dreptate BEC, atunci partidele vor adapta pentru a fi prezenţi în cursa electorală.

„Orice se va întâmpla, Alianţa merge mai departe, vom fi prezenţi în alegeri, o să vedem prin ce modalitate, după decizia Curţii. Vom stabili strategia electorală în funcţie de decizia Înaltei Curţi, dacă o astfel de decizie va fi luată, ne vom adapta şi vom fi prezenţi în această cursă electorală”, a conchis liderul USR.