BEC respinge o altă candidatură la prezidențiale

Biroul Electoral Central a decis, duminică,  respingerea înregistrării unei alte candidaturi la alegerile prezidenţiale. Este vorba de cea a lui Miron Cozma.

„Decizia nr 16/D din 22.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii domnului Miron Cozma pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, se arată în decizia luată de BEC.

Potrivit instituției, peste 270.000 de semnături depuse de Cozma erau fotocopii sau prezentau elemente de similitudine.

Distribuie prietenilor

„În urma verificărilor efectuate la depunerea listelor de susţinători, conform procesului verbal încheiat în data de 20 septembrie 2019, a fost identificat un număr de 309.656 de semnături, din care 269.229 erau afectate de diferite lipsuri, după cum urmeaza: Copii xerox. De asemenea, s-a constatat că 846 de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, care înlătură prezumţia simplă de validitate a acestora. În ceea ce priveşte condiţia referitoare la numărul susţinătorilor, în urma verificării listei de susţinători, efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 270.075 de semnături din totalul de 309.656 reprezintă, în fapt, fotocopii sau conţin elemente de similitudine evidentă”, se arată în motivarea deciziei.

AMPress