Berlin: 12 morți și 48 de răniți. Bărbatul decedat găsit în camion este polonez

Numărul morților în urma atacului  terorist de la Berlin a urcat marți dimineața la 12 persoane, conform informațiilor postate de poliția belineză.Numărul răniților, între care unii în stare critică, este de 48. Persoana decedată găsită în camionul care a devastat târgul de Crăciun avea cetățenie poloneză,  transmite AFP, citată de Agerpres.

„Am pierdut contactul cu el luni după amiază. Nu știu ce a pățit. E vărul meu, îl știu din copilărie, garantez pentru el”, a declarat patronul firmei de transport.

Un alt reprezentant al firmei, Lukasz Wasik, a declarat, pentru AFP, că legătura cu șoferul s-a pierdut în jurul orei 14:00 GMT. „Nu știm ce a pățit, dacă a fost răpit, ucis, nu știm nimic. Ultima oară când am vorbit la telefon cu el a fost luni dimineața pe la 08:00 sau 9:00”, a spus Wasik.

Distribuie prietenilor

Camionul transporta 25 de tone de produse metalurgice provenind din Italia și care urmau să fie descărcate la Berlin. „Firma care trebuia să preia încărcătura nu a putut face recepția și șoferului i s-a spus să revină marți dimineața. Noi i-am zis să aștepte undeva prin Berlin”, a mai declarat Lukasz Wasik. Cealaltă persoană din camion, care a reușit să se piardă în muțime ar fi fost arestată, dar nu există informații legate de identitatea sa. Deocamdată are calitatea de suspect și ar putea fi criminalul care a ucis întâi șoferul polonez și apoi a intrat în mulțime, după modelul actului terorist din Franța, de la Nisa.

C. Zamfir, AMPress