• Home
  • Știri
  • Biden a confirmat că SUA vor trimite Ucrainei 31 de tancuri Abrams, „cele mai capabile tancuri din lume”

Biden a confirmat că SUA vor trimite Ucrainei 31 de tancuri Abrams, „cele mai capabile tancuri din lume”

biden 2

Președintele Joe Biden a confirmat că SUA vor furniza Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams. “Trupele ucrainene au nevoie să-și îmbunătățească capacitatea de manevră în teren deschis și de a descuraja și apăra împotriva agresiunii rusești” a spus Biden.

„Acesta este motivul pentru care SUA a angajat sute de vehicule blindate de luptă până în prezent, peste 500, ca parte a pachetului de asistență pe care l-am anunțat vinerea trecută. Iar astăzi, anunț că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina” a spus preşedintele american, potrivit stiri.tvr.ro.

Biden descrie tancurile Abrams ca fiind „cele mai capabile tancuri din lume” și „extrem de complex de operat și întreținut”. Prin urmare, SUA oferă Ucrainei și piesele și echipamentele necesare pentru a susține eficient aceste tancuri pe câmpul de luptă.
El a mai spus: Livrarea acestor tancuri pe teren va necesita timp – timp pe care îl vom folosi pentru a ne asigura că ucrainenii sunt pe deplin pregătiți să integreze tancurile Abrams în apărarea lor.

Biden a spus că îi este „recunoscător” cancelarului Olaf Scholz pentru că „a făcut un pas înainte” pentru a furniza tancuri Leopard 2 de fabricație germană Ucrainei și pentru „conducerea și angajamentul său ferm” de a sprijini Ucraina.

Scholz a fost „o voce puternică pentru unitate și un prieten apropiat”, a spus Biden.

Mai mult aici

Parteneri