• Home
  • Prima
  • Biden, după întâlnirea cu Putin: „Cred că ultimul lucru pe care și l-ar dori acum ar fi un Război Rece”

Biden, după întâlnirea cu Putin: „Cred că ultimul lucru pe care și l-ar dori acum ar fi un Război Rece”

Președintele Joe Biden a spus după întâlnirea cu Vladimir Putin că și-a atins obiectivul pe care și-l propusese la acest summit: „Am făcut ceea ce aveam de făcut”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-o conferință de presă în care a anunțat că a avut o discuție „bună” și „pragmatică” cu omologul rus, termeni care s-au regăsit și în conferința de presă susținută ceva mai devreme de liderul de la Kremlin.

Joe Biden a subliniat că în timpul discuțiilor cu Vladimir Putin a ridicat problema îngrijorărilor pe care administrația sa le are cu privire la respectarea drepturilor omului, inclusiv în legătură cu Alexei Navalnîi.

Și subiectul Ucraina a fost atins, Biden exprimând „susținerea fermă” a administrației sale pentru „suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Cei doi lideri au mai discutat despre Iran și despre retragerea trupelor americane din Afganistan.

Potrivit digi24.ro, Biden a spus că tonul discuțiilor a fost „pozitiv” și a adăugat: „Am făcut ceea ce îmi propusesem să fac”.

„I-am spus lui Putin că agenda noastră nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Este făcută pentru poporul american”, a punctat Joe Biden.

„Eu sunt cu America, nu împotriva Rusiei”, a adăugat liderul de la Casa Albă. El a spus în context că a ridicat problema eliberării cetățenilor americani Paul Whelan și Trevor Reed, doi foști pușcași marini care sunt închiși în prezent în Rusia.

„Drepturile omului vor fi totdeauna pe masa discuțiilor, i-am spus”, a subliniat Biden.

„Drepturile omului sunt ceea ce ne definesc pe noi, americanii”, a adăugat el. „Am vrut ca președintele Putin să înțeleagă acolo unde avem diferențe de opinii de ce spun ceea ce spun și de ce fac ceea ce fac”, a punctat șeful Casei Albe.

Preşedintele american Joe Biden a spus că sunt „comparaţiile ridicole” declarațiile omologului său rus cu privire la drepturile omului. Biden consideră că Putin face o falsă echivalare între un atac „al infractorilor” asupra Capitoliului şi manifestaţiile paşnice ale unor persoane private de libertatea de expresie în Rusia.

Continuarea aici

Foto – Profimedia

Parteneri