AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Bilanțul PNL, după șase luni de guvernare: “Avem cea mai mare creștere economică din UE”

„Avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și peste 90 de miliarde de euro la dispoziție pentru dezvoltarea României”, se arată în bilanțul PNL, după 6 luni de guvernare.

„Astăzi, după o jumătate de an de guvernare, avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și peste 90 de miliarde de euro la dispoziție pentru dezvoltarea României. Avem o țară sigură, cu cele mai puternice garanții de securitate, care se dovedesc cu atât mai importante cu cât la granița noastră invazia militară rusă a generat un război devastator. Siguranța de care ne bucurăm, dată de apartenența la NATO și UE, dar mai ales de Parteneriatul strategic cu SUA, oferă României protecția teritoriului, a economiei și, mai ales, a cetățenilor. Și nu doar a noastră, a românilor. Dacă performanța economică și siguranța sunt, astăzi, certitudini, cea mai importantă valoare care strălucește, acum, este Solidaritatea noastră. Generozitatea românilor și mobilizarea autorităților au oferit celor peste un milion de ucraineni care ne-au trecut granița, de la invadarea țării lor, nu doar un adăpost sigur, dar și dovada capacității noastre de a ne arăta compasiunea și de a sări în ajutorul celor aflați la nevoie”, se arată în bilanțul liberalilor, potrivit antena3.ro.

PNL menționează „ajutorul masiv” acordat și românilor care aveau cea mai mare nevoie de ajutor, din categoriile vulnerabile, afectați de creșterile de prețuri.

„Pachetele de măsuri implementate de îndată ce prețurile la energie și gaze naturale au început să crească într-un ritm intens au venit atât în sprijinul gospodăriilor, precum și al mediului de afaceri. Mix-ul de plafonări și compensări a reușit să salveze situația economică, fără a bloca sau afecta funcționarea pieței libere, pentru a menține lanțurile de aprovizionare. Am extins protecția față de alte posibile valuri de scumpiri până la 31 martie 2023, generând, astfel, predictibilitate, stabilitate și încrederea că Guvernul are capacitatea de a susține aceste măsuri pe termen lung. este mecanismul pe care l-am gândit, la nivelul Coaliției, pentru a oferi Guvernului instrumentele de lucru care să facă față noilor efecte ale crizei generate de creșterea prețurilor, mai ales pe fondul războiului din regiune. Milioane de români aflați în zona categoriilor vulnerabile beneficiază de o bună parte din cele 17,3 miliarde de lei din acest pachet, inclusiv prin intermediul voucherelor pentru alimente și produse de bază. Dar, pentru că dezvoltarea noastră economică depinde de evoluția mediului de afaceri, am alocat mai bine de jumătate din acești bani măsurilor economice, care să permită antreprenorilor susținerea activităților. Pentru a consolida securitatea noastră alimentară, am oferit bonusuri de sute de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole românești și alte 300 de milioane de euro fermierilor noștri. Cea mai mare parte dintre aceste măsuri, luate din timp, după consultări cu partenerii sociali, sindicate, patronate, sunt deja în implementare și generează efecte concrete”, se mai arată în bilanț.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!