Bill Gates: Vom avea nevoie și de o a treia doză de vaccin pentru a învinge pandemia!

O a treia doză de vaccin anti-coronavirus ar putea fi necesară pentru a preveni cazurile grave de noi variante ale bolii, a declarat Bill Gates, conform CBC News, citată de doctorulzilei.ro.

Comentariile miliardarului vin pe fondul îngrijorării tot mai mari a faptului că vaccinurile actuale sunt mai puțin eficiente împotriva tulpinilor sud-africane și braziliene.

“Discuția acum este dacă trebuie doar să obținem o acoperire super-ridicată a vaccinului actual sau avem nevoie de o a treia doză care să fie la fel sau avem nevoie de un vaccin modificat?” a declarat Gates pentru „CBS Evening News” găzduită de Norah O’Donnell.

Omul de afaceri a reamintit că cele cinci companii care distribuie vaccinuri în Statele Unite au în vedere îmbunătățirea serurilor actuale, pentru a răspunde amenințării reprezentate de noile variante de coronavirus.

Gates finanțează studii în Africa de Sud pentru a determina dacă vaccinurile AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax au fost la fel de eficiente împotriva variantei mai contagioase.
Bill Gates este de părere că populația trebuie să se vaccineze atâta timp cât virusul va circula pe pământ. El spune că este nevoie de rapeluri, poate nu în fiecare an, dar a spus că oamenii trebuie să se vaccineze de mai multe ori. Legat de cei care sunt împotriva vaccinării, miliardarul american nu pare să mai aibă răbdare să le explice ceva. Chiar i-a numit pe aceștia ”nebuni” și ”malefici”.

Bill Gates a spus că răspândirea teoriilor despre vaccinuri este ”tragică dacă împiedică oamenii să poarte măști sau îi deturnează de la acceptarea vaccinului”.