• Home
  • Prima
  • Birchall: Dosarul pentru extrădarea lui Mazăre, predat autorităţilor din Madagascar

Birchall: Dosarul pentru extrădarea lui Mazăre, predat autorităţilor din Madagascar

ana birchall 1

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni, că a fost predat autorităţilor din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru retrocedarea ilegală a mai multor terenuri.

„La ora 8,00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe (din Madagascar – n.r.), iar la ora 9,00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză”, a declarat Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că dosarul complet pentru extrădare a fost transmis, sâmbătă, şi în format electronic către Ministerul Justiţiei din Madagascar.

Săptămâna trecută, Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.

Parteneri