• Home
  • Știri
  • Bode, după adoptarea modificărilor la Codul Penal: În niciun caz nu este o lege împotriva celor care respectă regulile democratice

Bode, după adoptarea modificărilor la Codul Penal: În niciun caz nu este o lege împotriva celor care respectă regulile democratice

codul penal

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, miercuri, inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal pe care au inițiat-o Lucian Bode și premierul Nicolae Ciucă.

„Le mulțumesc colegilor mei deputați care au înțeles importanța acestor modificări pentru un climat social sigur și nu au denaturat sensul lor.
Avem o responsabilitate majoră față de cetățenii acestei țări, iar înăsprirea punctuală a unor pedepse are rol descurajator pentru cei care săvârșesc infracțiuni.
Scopul reglementărilor este de a proteja viața și de a avea un spațiu public sigur pentru copiii și familiile noastre, în care să acordăm protecție persoanelor vulnerabile, în fața faptelor antisociale cu violență.
În niciun caz nu este o lege împotriva celor care respectă regulile democratice ale exprimării publice pașnice, ci va oferi cadrul necesar pentru întărirea autorității statului, care să sancționeze mai dur acele infracțiuni, mai ales în forma lor agravantă, care aduc atingere integrității fizice a persoanelor”, a scris Bode pe pagina de facebook.

„A fost creată multă emoție în jurul acestui proiect, dar în urma dezbaterilor parlamentare, am ajuns la o variantă echilibrată, cu puternic rol preventiv și de descurajare.
Cei care nesocotesc legea și o fac uzând de violență fizică sau profitând de capacitatea limitată de reacție a victimei, trebuie să răspundă pe măsură și să fie sancționați mai dur”, a conchis ministrul de Interne.

Parteneri