Bogdan Aurescu: Am pierdut-o pe mama în decembrie. De la ea am învățat cât de benefice sunt vaccinurile

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și-a arătat încrederea în vaccinuri, într-un mesaj transmis, miercuri, la Spitalul Militar din Capitală. El a vorbit despre pierderea mamei sale, care a murit în luna decembrie, și despre regretul de a nu fi putut-o îmbrățișa din cauza pandemiei.

După ce s-a vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila”, împreună cu membrii Cabinetului, ministrul Afacerilor Externe i-a îndemnat pe români să facă acest lucru, pentru că doar așa îşi pot „săruta şi îmbrăţişa fără grijă părinţii şi bunicii”.

„Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID-19, ci din cauza unei alte afecţiuni. În toată viaţa sa profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii şi virusuri periculoase şi am învăţat de la ea şi de la cărţile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populaţiei. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar şi mai mult am suferit, anul care a trecut şi înainte ca mama mea să moară, pentru că nu am putut să o îmbrăţişez şi să o sărut. De aceea, vă rog pe toţi să decideţi să vă vaccinaţi, pentru că în felul acesta vă veţi putea săruta şi îmbrăţişa fără grijă părinţii şi bunicii. În felul acesta, vom fi cu toţii sănătoşi şi vom putea să circulăm fără grijă peste graniţă şi vă asigur că, din perspectiva MAE, vom face tot ceea ce stă în competenţele noastre pentru a asigura călătoria fără probleme a cetăţenilor români în afara ţării”, a spus Aurescu.

AMPress