AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Bogdan Hossu avertizează că noua formulă de calcul a pensiilor va lăsa femeile cu pensii mai mici decât ale bărbaților

 

Liderul CNS, Bogdan Hossu, a vorbit despre problemele care apar în noul sistem de reevaluare a pensiilor. Potrivit acestuia, pensiile femeilor pe 2023 vor fi mult mai mici față de pensiile bărbaților.

„În sensul în care în prima jumătate este identică cu ceea ce este astăzi, adică se face o calculare a valorii punctului de pensie în anul respectiv, asta însemnând că-n fiecare lună se împart veniturile tale, pentru care ai plătit contribuție de asigurări sociale la salariul mediu din luna respectivă, îți dă un punctaj, se adună toate cele 12 luni, se împarte la 12.

Deci dacă n-ai muncit o lună sau două, evident că tot la 12 se împarte, deci punctajul scade. Punctajul anual, pe noua lege, 127, nu se mai face încă o ponderare cu vârsta standard de contribuție, adică practic se adunau fiecare an de contribuție și se împărțea la 35 de ani la bărbați, 30 la femei, nu se mai face această nouă ponderare, drept pentru care se aducă punctajele anuale și se înmulțește cu o valoare fixă.

Nu este clar care este valoarea fixă”, a declarat Bogdan Hossu, liderul CNS ”Cartel Alfa”, în emisiunea „Totul despre bani”, transmisă pe DCNews și DCBusiness, potrivit b1tv.ro.

Conform spuselor lui Bogdan Hossu, se va crea o discriminare privind cele două sexe iar femeile vor primi cu 16% mai puțin decât bărbații.

Liderul sindical a mai spus că „evident, dacă se făcea coeficientul de corecție, cam 77% din inechitățile și justiția din sistemul de pensii ar fi fost eliminate, rămâneau celelalte legate de documente care n-au putut fi scoase de toți salariații, întreprinderile au plecat… de fapt, decidenții politici au făcut o mizerie personală fiecărui cetățean al României care se pensionează, în sensul în care, pentru întreprinderile care s-au închis, s-au dat în administrare documentele care ar trebui păstrate 50 de ani, conform legii, unor entități private care nu au nicio responsabilitate și te și jecmănesc pentru un document care ar trebui să existe ca atare”.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!