AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Boloş: Un buget de 80 de miliarde de euro şi să nu putem arăta generaţiilor viitoare că aşa arată România modernă

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor din PNRR, că având în vedere că discutăm de stabilitatea financiară a României şi de 10 miliarde de euro care trebuie să intre în conturile ţării noastre, nu crede că s-ar putea pune într-un alt mod problema.

El a precizat că ministerul său îl ţine la curent pe premier cu stadiul îndeplinirii acestor jaloane şi că aşa cum îl cunoşte pe premier, va lua o decizie corectă şi înţeleaptă.

”Sunt optimist – toţi colegii fac eforturi”, a spus ministrul Boloş, despre stadiul îndeplinirii jaloanelor, în contextul în care termenul limită este sfârşitul lunii iunie.

Despre o posibilă remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor, ministrul a spus că, având în vedere că discutăm de stabilitatea financiară a României şi e 10 miliarde de euro care trebuie să intre în conturile României, nu crede că s-ar putea pune într-un alt mod problema şi din altă perspectivă, cu atât mult cu cât premierul conduce şedinţele comitetului interministerial.

”Nu cred că o astfel de oportunitate se va mai repeta în curând, un buget uriaş, de 80 de miliarde de euro şi să nu putem arăta generaţiilor viitoare că aşa arată România modernă. Premierul face analiza, trebuie să îi facem un raport privind stadiul îndeplinirii acestor jaloane. Aşa cum îl cunosc pe premier, va lua o decizie corectă şi înţeleaptă”, a afirmat ministrul, potrivit news.ro.

Marcel Boloş a precizat că termenul limită pentru îndeplinirea a 27 de jaloane este finalul lunii iunie.

”Suntem în faza în care aceste jaloane nu presupun eforturi care ţin de proiectele de infrastructură, unde nu e bine să aşteptăm deadline -urile”, a explicat Boloş, afirmând că are o relaţie bună cu ministrul Trasporturilor şi le asigură întregul suport.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!