• Home
  • Știri
  • BOR, reacție în cazul preotului Calistrat: „O gravă și rușinoasă prăbușire”

BOR, reacție în cazul preotului Calistrat: „O gravă și rușinoasă prăbușire”

preot calistrat chifan

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacționat joi seara în cazul preotului Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, care a fost filmat în timp ce lovește o femeie în curtea bisericii.

„Diavolul, cel care inspiră slava deșartă, cel care ațâță plăcerea de a fi adulat public și care ne joacă abil pe degete, inducându-ne imaginea deformată de sine și făcându-ne să credem că am fi cineva important, e, sub masca unui ins cumsecade și hâtru, foarte agresiv și vulgar”, scrie oficialul BOR, pe facebook. potrivit digi24.ro.

„Expresiile predilecte ale diavolului sunt vulgaritatea gureșă, lejeritatea suspectă față de lucrurile cu adevărat importante, parodierea gravității, circul. Spectacolul obscen din jurul propriului sine. Ca orice desprindere de realitate, ca orice inadecvare la propria măsură, ca orice abolire a măsurii însăși, excesul, insolența, aroganța, nebuneasca luare în deșert a numelui Domnului devin condițiile optime pentru o gravă și rușinoasă prăbușire. Dincolo de care putem ghici un rânjet satisfăcut”, adaugă Bănescu.

Preotul Calistrat Chifan a lovit o enoriașă chiar în curtea lăcașului de cult din Iași. S-a întâmplat în fața mai multor martori, iar incidentul a fost filmat de o persoană aflată în apropiere.

„Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni”, a declarat părintele Calistrat pentru BZI.

Parteneri