• Home
  • Prima
  • Boris Johnson: Rusia pregătește cel mai mare război în Europa din 1945 încoace

Boris Johnson: Rusia pregătește cel mai mare război în Europa din 1945 încoace

boris j

Premierul britanic Boris Johnson a declarat într-un interviu pentru BBC că sunt indicii care sugerează că Rusia pregătește „cel mai mare război în Europa de la 1945 încoace” și a avertizat asupra costului uman extraordinar pe care l-ar presupune o astfel de acțiune, inclusiv în rândul „tinerilor ruși”.

„Toate indiciile arată că planul a început deja, într-un anume sens”, a spus premierul britanic, întrebat dacă o invazie rusă este considerată în continuare drept „iminentă”. El a spus că nu sunt semne care să atenueze această evaluare.

Serviciile de informații au ajuns la concluzia că Moscova intenționează să invadeze Ucraina și să încercuiască capitala Kiev, a mai spus Boris Johnson, potrivit digi24.ro.

El susține că președintele american Joe Biden le-a spus liderilor occidentali că serviciile de informații sunt de părere că forțele rusești nu plănuiesc să intre în Ucraina doar dinspre est, prin Donbas, ci vor veni și dinspre Belarus către zona din jurul Kievului.

„Lumea trebuie să înțeleagă costul uriaș în vieți omenești pe care l-ar putea presupune” asemenea planuri, a avertizat Johnson. „Mi-e teamă că planul pe care îl vedem este pentru ceva ce ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 încoace, fie și numai în ceea ce privește amploarea sa”, a spus premierul. „Dar oamenii trebuie să ia în considerare nu doar potențialele pierderi de vieți ale ucrainenilor, ci și ale tinerilor ruși”, a adăugat el.

Interviul integral va fi difuzat duminică de BBC One, la ora 09:00 GMT (11:00, ora României).

Parteneri