• Home
  • Prima
  • Bornă istorică: Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu coronavirus

Bornă istorică: Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu coronavirus

Omenirea a marcat miercuri o bornă care ar putea însemna sfârșitul pandemiei de coronavirus, după ce mai multe persoane au fost vaccinate în comparație cu infectările cauzate de boală, relatează Reuters, potrivit digi24.ro.

Momentul de final al pandemiei rămâne însă neclar, în ciuda acestei performanțe, deoarece nimeni nu știe cât va dura până când populația Pământului va fi imunizată. În primul rând pentru că mulți dintre cei vaccinați au primit doar una din cele două doze de vaccin necesare imunizării.

Potrivit datelor Reuters, un număr total de 104,9 milioane de doze au fost administrate în țările de pe glob, în timp ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane.

Cazurile de coronavirus continuă totuși să crească în 44 de țări, iar numărul deceselor asociate bolii a ajuns la nivel global la cel puțin 2,26 de milioane de oameni.
Pe măsură ce noile tulpini de coronavirus încep să se răspândească, experții încearcă să mărească și ei viteza vaccinărilor.

Până miercuri, guvernele lumii au cumpărat 7,7 miliarde de doze, cu alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente.

Israelul conduce în clasamentul țărilor care a vaccinat cele mai multe persoane, cu 28%.

Parteneri