• Home
  • Știri
  • Budăi: Ar trebui să închidem discuţiile cu CE pentru ceea ce unii au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070

Budăi: Ar trebui să închidem discuţiile cu CE pentru ceea ce unii au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070

marius budai 1

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă, la România TV, despre reforma pensiilor, că pentru rezolvarea inechităţilor, avem nevoie de un cadru legislativ şi că lucrează acum cu Banca Mondială şi Comisia Europeană la acel contract de asistenţă din PNRR.

El a mai precizat că cele 5 milioane de dosare de pensii sunt luate filă cu filă şi separate pe perioadă contributivă, necontributivă, sporuri cu caracter permanent, sporuri fără caracter nepermanent.

„Eu cred că ar trebui să închidem discuţiile cu Comisia Europeană pentru ceea ce unii au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070. (..) Pentru că este o utopie să crezi că poţi introduce toate pensiile din România într-un procent de 9,4 şi să rezolvi inechităţile din sistem”, a spus ministrul, potrivit news.ro.

El a precizat că, ”pentru rezolvarea inechităţilor, au nevoie de un cadru legislativ, îl avem, din legea 127, şi lucrează acum cu Banca Mondială şi Comisia Europeană la acel contract de asistenţă cuprins în PNRR”.

”Dacă vom putea găsi elemente care vor putea să îmbunătăţească formula de calcul pe legea 127 cu siguranţă o vom face”, a menţionat ministrul.

Budăi a arătat că ”pasul al doilea este impactul financiar”

„Ai nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitatile din sistem, pentru ca eu nu cred ca cineva (..) se gândea să rezolve inechităţile prin tăierea celor care au bani mai mulţi şi să dea la ceilalţi. Eu nu cred că se poate aşa, trebuie aliniate şi avem nevoie de un impact bugetar”, a mai spus ministrul Muncii.

Mai mult aici

Parteneri