• Home
  • Prima
  • Bugetul, adoptat în Parlament. USR, singurul partid nemulțumit de împărțirea banilor, va ataca legea la CCR

Bugetul, adoptat în Parlament. USR, singurul partid nemulțumit de împărțirea banilor, va ataca legea la CCR

parlamentari 1

Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru 2022, cu o largă majoritate. USR este singura formațiune nemulțumită de împărțirea banilor statului și va ataca legea la Curtea Constituțională, notează stiri.tvr.ro.

În timp ce bugetul era aprobat, sindicatele din sănătate, asistență socială, poliție, penitenciare, dar și militarii rezerviști au ieșit în stradă ca să ceară creșterile salariale stabilite printr-o lege din 2017 și indexarea pensiilor militare.

Prezenți în sală sau online, parlamentarii au votat cu o largă majoritate bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale. Au fost 294 de voturi pentru și 120 împotrivă, două zile de dezbateri în plen, mii de amendamente ale USR respinse, dar și câteva revendicări suplimentare ale Coaliției și ale formațiunii de opoziție AUR incluse în buget.

Premierul nu a fost prezent la vot, deși este senator. Nicolae Ciucă a susținut cele două proiecte de buget în ședința de miercuri.

În timp ce parlamentarii votau bugetul, sindicatele din mai multe domenii cereau în stradă să li se acorde creșterile prevăzute în legea salarizării unitare, aprobată în 2017.

Un protest de amploare au organizat și sindicatele polițiștilor, angajații din ministerul Muncii, cei din penitenciare și militarii rezerviști.

Parteneri