AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Buletinul lui Ciolacu şi alte date personale ale unor parlamentari, ar fi fost furate de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor

Buletinul lui Marcel Ciolacu, precum şi alte date personale ale unor parlamentari, ar fi fost furate de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor.

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, mai multe date personale, printre care şi buletinul lui Marcel Ciolacu, dar şi al altor parlamentari, ar fi fost furate de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor.

Incidentul a fost confirmat de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) împreună cu Departamentul Cyberint din Serviciul Român de Informaţii (SRI) lucrează împreună pentru a închide breşa de securitate şi pentru a afla cine sunt hackerii care au furat datele parlamentarilor.

Între timp, hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pe adresa oficială de e-mail a Camerei Deputaţilor, după furtul de date oficiale.

Potrivit unor surse guvernamentale, hackerii au cerut 0,8 bitcoin în schimbul datelor, ceea ce înseamnă aproximativ 40.000 de euro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!