Bulgaria începe un atac aerian dur pe tot malul drept al Dunării

Asociaţia Bulgară a Municipiilor Riverane Dunării a transmis Primăriei municipiului Giurgiu o comunicare din partea Guvernului Bulgariei cu privire la decizia de a organiza şi a finanţa tratamentul aerian împotriva ţânţarilor pe întreaga lungime a malului bulgar al Dunării, comunică Agerpres.

„În calitate de Preşedinte Executiv al ADRM – Asociaţia Bulgară a Municipiilor Riverane Dunării şi coordonator al proiectului ‘INSECTRISK’ doresc să vă transmit o comunicare importantă din partea Guvernului Bulgariei privind combaterea pericolului generat de proliferarea excesivă a insectelor care afectează sănătatea publică şi siguranţă în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria. Guvernul Bulgariei a luat decizia de a organiza şi a finanţa tratamentul aerian împotriva ţânţarilor pe întreaga lungime a malului bulgar al Dunării. În acest context, dorim să transmitem un mesaj de alertă pentru toate autorităţile publice române cu responsabilităţi în acest domeniu, inclusiv ministerelor responsabile, agenţiilor de protecţie a mediului, consiliilor judeţene şi municipiilor riverane Dunării”, se arată în informarea transmisă luni, Primăriei municipiului Giurgiu de către preşedintele Asociaţiei Bulgare a Municipiilor Riverane Dunării, Maria Tzancova.

Municipalitatea Ruse pare a fi declanşat alerta bulgară, semnalând din timp înmulţirea ţânţarilor şi diversificarea acestor insecte aducătoare de boli. Bulgaria, iată, va porni un atac nimicitor aerian pe tot malul drept al Dunării împotriva insectelor care înţeapă şi aduc boli grave.

Distribuie prietenilor

În Bucureşti echipe mascate pulverizează pe malul lacurilor şi în parcuri substanțe care ar trebui să nimicească țânțarii.

D. Dumitru, AMPress