• Home
  • Știri
  • Câciu: Puseul inflaționist, din punctul meu de vedere, s-a încheiat. Anul 2023 va fi un an de recuperare a puterii de cumpărare

Câciu: Puseul inflaționist, din punctul meu de vedere, s-a încheiat. Anul 2023 va fi un an de recuperare a puterii de cumpărare

caciu 4

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, s-a arătat de părere, joi seară, la Euronews România, că s-a încheiat puseul inflaționist, iar rata inflației o să scadă sub 10% până la finalul anului 2023.

Ministrul Finanțelor susține că „2023 va fi un an de recuperare a puterii de cumpărare”.

„Puseul inflaționist, din punctul meu de vedere, s-a încheiat. Știu, pare surprinzător. Ne-am obișnuit din mult mai mult.
S-a ajuns la punctul de inflexiune la care inflația nu se mai poate exprima decât dacă nu mai are cine să cumpere, dacă nu mai există cumpărare. Anul acesta ne-am axat pe compensarea efectelor inflației, a încerca să combatem erodarea puterii de cumpărare.
Anul 2023 va fi un an de recuperare a puterii de cumpărare. Să sperăm să ajungem la nivelul de dinainte de situația prepandemică”, a declarat Adrian Câciu, potrivit b1tv.ro.

El susține că „toate calculele” îl „conduc spre zona unei inflații de o singură cifră la finalul anului 2023”, dar a sugerat că situația s-ar putea schimba dacă apare vreun „element de hazard”.

Parteneri