• Home
  • Știri
  • Câciu: România nu mai este o ţară în curs de dezvoltare şi anumite elemente de facilitate din zona fiscală şi-au atins maximul de potenţial

Câciu: România nu mai este o ţară în curs de dezvoltare şi anumite elemente de facilitate din zona fiscală şi-au atins maximul de potenţial

caciu 4

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, afirmă, referindu-se la implementarea unei impozitări progresive şi a unei taxe de solidaritate, că România nu mai este o ţară în curs de dezvoltare şi că nu trebuie să fie ”o insulă” în Europa din punctul de vedere al fiscalităţii.

„Din punctul meu de vedere, aceste discuţii vor avea loc după ce toate elementele de fundamentare sunt realizate. Suntem, totuşi, nu o insulă în Europa, deşi unii vor să ne păstreze o insulă. Trebuie să ne uităm la modul în care există abordare fiscală în ţările europene, modelele de lângă noi sau modelele din centrul Europei şi trebuie să ne raportăm la nivelul de dezvoltare al României. România nu mai este o ţară în curs de dezvoltare şi anumite elemente de facilitate din zona fiscală cred că şi-au atins maximul de potenţial. Aceste elemente care spun despre o anumită facilitate că are un vârf de potenţial, că este bună sau că începe să nu mai aibă randament din perspectivă economică fac obiectul analizelor de la Ministerul de Finanţe. Noi vom veni în faţa coaliţiei cu toate fundamentările. Cred că e pentru prima oară în istorie în care un guvern şi o coaliţie îşi asumă să creeze un grup de lucru de specialişti la nivel transpartinic astfel încât soluţiile cu care se vine spre decizia politică să fie prezentate transpartinic şi nu să fie opinia unuia dintre partide sau uneia dintre persoane”, a afirmat Adrian Câciu duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD Giurgiu, întrebat despre impozitarea progresivă şi despre impunerea unei aşa-numite taxe de solidaritate, potrivit news.ro.

Ministrul a precizat că poartă încă de la începutul anului discuţii cu mediul de afaceri „cu privire la soluţii fiscale” care ar trebui implementate în economie.

Parteneri