Cadavrul unui bărbat, păzit de polițiști toată noaptea de Crăciun. Motivul – angajații de la Medicină Legală …

Cadavrul unui bărbat a fost păzit de un echipaj de poliție din Baia Mare, toată noaptea de Crăciun, după ce angajații serviciului de Medicină Legală au anunțat că nu lucrează decât în intervalul 08:00 – 16:00, transmit jurnaliștii publicației locale baiamare24.ro, potrivit g4media.ro.

„La data de 26 decembrie, la ora 3.03, Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată prin 112 că pe strada Victoriei se afla un bărbat decedat. Personalul medical deplasat la faţa locului a constatat faptul că persoana era decedată. Verificările poliţiştilor au dus la identificarea acesteia – bărbat în vârstă de 57 de ani, domiciliat în Săcălăşeni. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat acesta”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, citată de publicația locală.

Într-un răspuns trimis în baza Legii 544/2001 pentru ziarul Adevărul.ro, Nicoleta Pintican, şef Serviciu Medicină Legală Maramureş, a declarat că ”incidentul” din noaptea de Crăciun este unul ”regretabil”, iar la producerea lui au contribuit și zilele libere din perioada sărbătorilor:

Distribuie prietenilor

„Incidentul petrecut în noaptea de 25/26 decembrie 2019 a fost unul regretabil, influenţat şi de contextul zilelor libere şi a sărbătorilor. În acest moment, programul de lucru al autopsierilor angajaţi ai Serviciului Judeţean de Medicină Legală este, potrivit legii, de luni până vineri, timp de 6 ore, în intervalul orar 8:00 – 14:00 sau 7:00-13:00. Înafara acestui program, autopsierii Serviciului Judeţean de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă <> Baia Mare, se ocupă de aducerea cadavrelor din Baia Mare şi împrejurimi, la solicitarea poliţiei, până la ora 20:00 (orele lucrate peste programul menţionat anterior se compensează prin ore libere). Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă ca, pe viitor, această situaţie să nu se mai petreacă”, a transmis Nicoleta Pintican, şef Serviciu Medicină Legală Maramureş pentru ziarul Adevărul, potrivit g4media.ro.